MeglepFelébresztFelszabadít ITS Podcastok

ITS  PODCASTOK

ÁT-KAPCSOLÓ GONDOLATOK

Üdvözlünk!

Podcastjaink segítségével egy nagyszerű kalandban vehetsz részt. Az emberi elme felfedezésének és megértésének kalandjában. A tét óriási, a feladat pedig igazi kihívásnak számít. Alku nélkül akarunk válaszokat találni arra, hogy miért élünk úgy, ahogy. Miért élnek az emberek inkább zavarodottságban és szomorúságban, mint hogy változzanak. Ezért átvilágítjuk és nagyító alá helyezzük az elme természetét, gondolkodásmódunk rejtett összefüggéseit. És ahogy haladunk, egyre tisztábban láthatjuk majd önmagunkat, azon belül pedig ellentmondásainkat és önbecsapásainkat. És ha egyszer megértjük, hogy valójában milyenek is vagyunk és mindezt úgy tesszük, hogy közben nem akarunk valamilyennek lenni, elemi átalakuláson mehetünk keresztül.

 

Ismerni létezésünk természetét minden probléma feloldását jelenti.

[rev_slider alias=”goodnews-blogheader” /]
Jankai János

Nincs alku

“Az ember csak addig okoz másoknak fájdalmat, amíg kellő mértékben képes elhatárolódni a szenvedéstől. Ezt egyetlen módon tudja megtenni. Az önmanipuláció, más szóval az önmegtévesztés segítségével. Ehhez pedig eszmékre, elméletekre és magyarázatokra van szüksége. Így aztán addig, amíg az ember az energiáját arra fordítja, hogy tetteinek helyességét különböző ideákkal és magyarázatokkal igazolja, sohasem fogja meghallani a körülötte élők jajkiáltását. És így minden változatlan marad a világban…

Annak érdekében tehát, hogy a szenvedésnek véget vethessünk, egyetlen teendőnk maradt. Kapcsolatba kell kerülnünk a tényekkel. Vagyis tisztán, mindenféle ideák és magyarázatok nélkül kell látnunk mindent. Önmagunkat, tetteinket és tetteink következményeit.

A tisztánlátás az ember egyetlen olyan „elmeállapota”, amely képes megadni számára azt a lelki stabilitást és békességet, amire évezredek óta áhítozik. Segítségével úgy uralhatja önmagát és környezetét, hogy eközben nem okoz sem magának, sem pedig másoknak szenvedést. És ez kivételes dolog.

A tisztánlátás kizárólag a helyes gondolkodásmód által valósulhat meg. Helyesen gondolkodni pedig csakis az intenzív önismeret révén leszünk képesek. Ha nem értjük meg önmagunkat, ha nem fedezzük fel a gondolkodásmódunk iránya által létrehozott abszurd folyamatainkat, minden, amiben hiszünk és minden, amit cselekszünk, megalapozatlan lesz. Stabil alap nélkül pedig minden építmény összedől. Csak idő kérdése…”

Részlet Jankai János: Nincs alku című, az ITSIAA gondozásában hamarosan megjelenő könyvéből.

OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Csatlakozz közösségi oldalainkhoz!