HELYES ÖNISMERET

A helyes önismeret egyik ismérve, hogy mindenféle ítélkezés nélkül figyeljük meg magunkat kapcsolatainkon keresztül. Például, hogyan néznek le minket bizonyos emberek, vagy mások hogyan hízelegnek nekünk, amikor akarnak valamit, és mi ezekre a dolgokra miként reagálunk. Olyan ez, mintha úgy látnánk az életet, ahogy egy tükörben az arcunkat. Lehet, hogy azt szeretnénk, ha más formájú lenne mondjuk az orrunk vagy a fülünk, mert túl nagy vagy épp kicsi, de a tények attól még tények maradnak. És mindazt, amit látunk, nem söpörhetjük csak úgy félre, mintha nem is lennének ott. Mert olyannak kell látni magunkat amilyenek vagyunk, nem pedig olyannak, amilyennek lenni szeretnénk. Ez a helyes önismeret útja….

AZ ELME FORRADALMA

Önismeret alkuk nélkül

Néhány vélemény a tanfolyamról

Az Elme Forradalma tanfolyam leírhatatlan élmények sokaságát adja az embernek. Persze csak azoknak, akik tényleg valami újjal akarnak találkozni, nem pedig holmi unalomig ismételgetett apád, anyád, nagyapád és a tudatalattid – féle okokat keresnek megint. Ezért, miközben ajánlani szeretném ezt a tanfolyamot, aközben bajban vagyok. Mert ahhoz, hogy hasznos legyen, igényesnek kell lennünk. Magunkra, a jövőnkre és környezetünk vigyázására. Persze azért még teljes szívemből ajánlom 🙂

Gy. Tamás és Gy. Tamásné – Szeged

Az utolsó napon az egyik résztvevő miután szót kért, azt mondta: “Sokat töprengtem. És tudjátok mire jöttem rá? Ez a tanfolyam nem arról szólt, hogy megérte e vagy sem. Sokkal többről. Hogy ilyen jó üzletet még nem kötöttem. Ugyanis ennyire olcsón ilyen kiváló szemlélethez még soha nem jutottam hozzá” – mondta, majd jót nevetve tapsolni kezdett. Mi meg vele nevettünk, és valóban örültünk, hogy itt lehettünk. Ennyit tudok írni. Nagyszerű volt, és hiányozni fog. Leginkább az együtt gondolkodás öröme. Köszönjük….

Zs-né Beáta – Budapest

Sokan kérdezték tőlem, hogy milyen tanfolyamon veszek részt, mert sok helyen voltam már. De most először nem igazán tudtam mit válaszolni. És csak azt mondtam “nem is tudom”. És tényleg ilyen az Elme Forradalma tanfolyam. Elmegy rá az ember, aztán beszippantódik. Mert valami olyasmivel találkozik, amivel addig még soha. A valódi együttgondolkodás és együtt történő életfelfedezés örömével. Ezt pedig nem lehet elmesélni. Legfeljebb annyit mondani: menj el te is, aztán megtudod….

R. Adrienn – Budapest

Önismeret alkuk nélkül


ÁLOM ÉS VALÓSÁG

Mindannyian szeretnénk boldog, harmonikus és békés életet élni. Ez tény. Épp úgy, mint az, hogy bármit is csináltunk eddig, valójában nem sok minden történt. És lehet, hogy egy darabig kedvesebbek voltunk magunkhoz vagy környezetünkhöz, azonban mindig elérkezett az a pont, amikor konfliktusaink ismét legyűrtek minket.

Vajon miért élünk úgy ahogy? Miért élnek az emberek inkább zavarodottságban, szomorúságban és konfliktusban ahelyett, hogy véget vetnének ezeknek a dolgoknak?

Pedig, ha jobban belegondolunk, minden lehetőségünk adott. Óriási mennyiségű tudással rendelkezünk, és ez a tudás csak gyarapodik. Számtalan megoldást kínálnak keleti filozófiát képviselő mesterek, vallási vezetők, pszichológiai témával foglalkozó könyvek és tanfolyamok, önismereti csoportok, munkafüzetek stb. Mindenki új megoldást új módszert kínál a világ minden tájáról, és ez folyik már évszázadok óta. “Csináld ezt és ezt, és minden rendben lesz” – halljuk mindenfelől, de a valóságban semmi sem sikerül úgy, ahogy szeretnénk. Kár tagadni. Bármibe is kezdünk, hogy boldog nyugodt életet élhessünk, a káosz megállíthatatlanak tűnik.

Lehet, hogy rossz úton indultunk el? Vagy lehet, hogy az emberi természet már csak ilyen és ezen már nem tudunk változtatni? De ha az ember „már csak ilyen”, akkor mégis miért vágyunk egy boldogabb és békésebb életre? Hisz egyszerűbb lenne elfogadnunk azt, hogy az ember képtelen a változásra – és ennyi.

De legyünk őszinték. Lelkünk mélyén ebbe egyikünk sem akar belenyugodni. És lehet, hogy egyre gyakrabban fáradunk már bele küzdelmeinkbe, azonban mégsem engedünk a reményből. Annak reményéből, hogy egyszer mégis csak sikerül megteremtenünk azt a bizonyos boldog és békés életet, amire szívünk mélyén vágyakozunk.

Vajon mi akadályoz meg bennünket abban, hogy az álomból valóság váljon?

És a titok annyira egyszerű, hogy pont ezért kerüli el a figyelmünket.


REND A LELKE MINDENNEK

1. A helyes sorrend visszaállítása

Vágjunk bele a közepébe. Ahhoz, hogy életünk boldog, békés és biztonságos legyen, tulajdonképpen csak egyetlen dolgot kell megvalósítanunk. A káoszból rendet kell teremtenünk. Való igaz tehát, hogy „rend a lelke mindennek”. Azonban annak érdekében, hogy a rend megszülethessen, első lépésként vissza kell állítanunk a helyes sorrendet. És nem csak az élet fizikai dolgaival kapcsolatban, hanem – amit leginkább elhanyagolunk – pszichológiai téren is. Hisz gondoljunk csak bele. Ha életünk bármelyik területén felborul a megfelelő sorrend, azaz összekeverjük a lényegest a lényegtelennel, mégis hogyan jöhetne létre a rend?

A „helyes sorrend egyenlő rend” szabályának betartása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy életünk a megfelelő vágányra terelődjön.

2. Változtatás helyett megismerés

Miután mindezt megértettük, jöhet a következő lépés. Mégpedig, hogy a téves sorrendiség végett úgy akarunk életünkön változtatni, hogy valójában fogalmunk sincs arról, hogy ki az, aki mindezt megakarja tenni. Vagyis nem önmagunk megértése az elsődleges vágyunk, hanem azonnal az adott probléma megoldására koncentrálunk. És ezzel – akár milyen furcsán is hangzik – óriási baklövést követünk el. Azonban gondoljunk csak bele. Megváltoztathatunk-e bármit is anélkül, hogy ismernénk azt? Nyilvánvaló, hogy nem. Minderre számtalan kitűnő példát találhatunk a élet fizikai síkján. Például, ha egy használati tárgyunk elromlik, megszerelni azt csak akkor tudjuk, ha előtte megismerjük, hogy miként működik, hogyan van összeszerelve stb.

Következésképp, feladatunk adott. Visszaállítva a helyes sorrendet, elsőként önmagunk megértésével kell kezdenünk, és csak ezek után érdemes belevágnunk az adott probléma megoldásába. Ha meg kell egyáltalán azt oldani, hisz lehet, hogy önmagunk megértése közben gondunk is rendeződik.

3. Helyes önismeret

Önmagunk megismerése természetesen nem egyszerű folyamat. A nehézséget a legtöbb esetben két dolog okozza.

 • Egyrészt, hiába is szeretnénk, hogy az önismeret valamilyen végeredménnyel kecsegtető folyamat legyen, mert nem lesz az.
 • Másrészt pedig, hiába követünk különböző mestereket és rendszereket, és olvasunk el különféle pszichológiai témával foglalkozó könyveket, egyik sem fog minket önismerettel felruházni. Ugyanis bármit is követünk, azzal tekintélyt hozunk létre. A tekintély pedig, mint igazodási pont, minden esetben elpusztítja a tisztánlátás lehetőségét. És ha nem látunk tisztán, nem beszélhetünk önismeretről.

Az önismeret nem más, mint lehetőségeink, vágyaink, céljaink és gondolataink pillanatról pillanatra történő felfedezése és megértése. Tehát az, hogy kijelentem: én ilyen és ilyen vagyok, az nem önismeret. Inkább önbélyegzés, ami még akkor is destruktív, ha valamiféle „pozitív” megállapításra jutunk.

Annak érdekében tehát, hogy a helyes önismeretre szert tehessünk, egy merőben más irányba kell elindulnunk. Lényege, hogy a gondolkodást, mint folyamatot értsük meg, beleértve az elme teljes rendszerét, nem pedig azt, hogy miről mit gondolunk, és ebből különféle következtetéseket levonjunk. Másként megfogalmazva: megtaláljuk az igazságot abban, amit valótlannak vélünk, és meglássuk az igaznak hitt dolgok valótlanságát. Ugyanis, ha mindez bekövetkezik, rend teremtődik bennünk. És ahol rend van, ott minden van. De leginkább békesség, stabilitás és biztonság.


VÉGSZÓ GYANÁNT

Az ember nem egy bonyolult és összetett rendszer, csak szeretjük annak hinni. Bánataink és küzdelmeink oka roppant egyszerű. Mégpedig, hogy állandó jelleggel összekeverjük a valódit, a valótlannal. Például a szeretetet az érdekérvényesítéssel, a boldogságot és az örömöt a szentimentalizmussal, az elfogadást a behódolással, a figyelmet a fókusszal, vagy az erőt az agresszióval – és még sorolhatnánk napestig. Az a rendetlenség pedig, amely folyamatosan konfliktusokba kever minket, mindezek természetes következménye.

Tehát annak érdekében, hogy életünkbe rend teremtődjön ezáltal pedig problémáink rendeződjenek, valójában csak egyetlen dolgunk van. Fel kell fedezni, hogy mi az, ami hamis, és mi az, ami valós értékkel bír. Ezt pedig csak úgy tudjuk megtenni, ha első lépésben megértjük cselekvéseinket irányító rendszerünket, majd ezek után leleplezzük paradox folyamatrendszereinket.

Az Elme Forradalma tanfolyam pontosan ezt adja meg a résztvevők számára. Pszichológiai lényünk lépésről lépésre történő megértésén keresztül buktatjuk le azokat a rejtett ellentmondásokat, melyek következtében önmegtévesztéseinket fenntartjuk. Ennek hatására gondolataink kitisztulnak, szívünk felszabadul, és minden, ami addig nehézséget jelentett, egyszerűen csak szertefoszlik. Így válunk majd életünk mesterévé – leszünk önmagunk terapeutája.

Az Elme Forradalma az egyetlen olyan tanfolyam ahol nem arról lesz szó, hogy mikor mit kell tenni ahhoz, hogy boldogabb és szebb életet élhessünk, hisz nyilvánvaló, hogy ez nem több, mint üres ígéret. Helyette inkább annak módszerét tapasztalhatod meg, hogy miként tudsz mindennapjaid során önállóan eljutni az igazsághoz.

Csak az igazság képes felszabadítani az önmaga sötétségébe gabalyodott embert. Induljunk el ezen az úton. Közösen. Együtt gondolkodva, szabályok, félelmek és mindenféle alkuk nélkül. Egymásért, egy új életért, egy más világért.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

Az Elme Forradalma tanfolyam neked való:

 • Ha eddig még nem jutottál el problémáid valódi forrásához
 • Ha túl vagy már számtalan terápián és tanfolyamon de még mindig konfliktusokkal bajlódsz.
 • Ha a valódi önismeretre vagy kíváncsi, nem pedig különféle minősítésekre.
 • Ha tényszerűen és valóságosan akarod tudni, hogy mi történik az életedben.
 • Ha komolyan aggódsz a jövőért.
 • Ha készen állsz egy merőben új gondolkodásmóddal találkozni.
 • Ha már nem éred be a megszokott magyarázatokkal és elméletekkel.
 • Ha már felfigyeltél módszereink és megoldásaink ellentmondásaira.

Technikai információk

JELENTKEZÉS

 • A hatékonyság végett a programon résztvevők létszáma korlátozott, maximális létszám: 10 fő.
 • Jelentkezés e-mailben: info@its-iaa.hu
 • Jelentkezés előtt javasoljuk, olvasd el vagy hallgasd meg: ITS; ITSIAA-MAGYARORSZÁG; és a PARADOX-PSZICHOLÓGIA oldalakat.

DÍJAZÁS

 • A tanfolyam díja: 180.000, – Ft/fő
 • Előleg összege: 80.000,- Ft
 • Részletfizetési lehetőség az előleg befizetése után 2 X 50.000,- Ft
 • A tanfolyam ismétlésének díja a teljes tanfolyam 50%-a, azaz 240.000,- Ft/fő

IDŐPONTOK, ELÉRHETŐSÉGEK

 • A következő 10 napos “Az Elme Forradalma” tanfolyam időpontjai:
 • Az tanfolyami napok szombat-vasárnap 10-től 18 óráig tartanak.
 • A tanfolyam helyszíne: CEU – Közép-európai Egyetem, Budapest, Nádor utca 15.

KÉPZÉSEINK ÉS TANFOLYAMAINK

Kreativitás & Egyszerűség

Képzéseinkkel az egyszerűséget képviseljük. Az egyszerűség nem a bonyolult dolgok feletti elsiklásról és azok mellőzéséről szól. Épp ellenkezőleg. Az egyszerűség azt jelenti, hogy a bonyolultság legmélyére hatolva megértjük annak minden kuszaságát, majd egy elegáns mozdulattal felszínre emeljük a letisztult lényeget. Mindez pedig a megszokottól eltérő, másfajta gondolkodásmódot, sok-sok törődést, és természetesen komoly odafigyelést igényel.

Az ITSIAA szervezet ezt az utat képviseli. Módszereink egyedülálló módon közelítik meg az emberi problémákat, alkalmazásuk során új távlatok nyílnak mind a terápiák világában, mind pedig az önismeret, önfejlődés területén. Sikeres vizsga esetén, az ITSIAA (Intelligent Thinking System Independent American Association) szervezet által kiadott nemzetközi tanúsítványt (ITSIAA Certification) szerezhetünk.

Fontos megérteni. Csak akkor fedezhetjük fel az élet szépségét, ha az önmagába bonyolódott elmében rendet teremtünk. Ehhez pedig kreativitás szükséges. Márpedig kreativitás csak a szabadságban létezik.

Új Generáció

Csatlakozz Te is a segítők új generációjához! Támogatási programunkról bővebb információt az ITSIAA – MAGYARORSZÁG menüpontra kattintva kaphatsz.

LÉPJ ÚJ SZINTRE!

ITS COMPLEX THERAPY
PARADOX-PSZICHOLÓGIA
NEURO-SOMATIC HIPNÓZIS
AZ ELME FORRADALMA

Azt gondoljuk, hogy az idő majd mindent megváltoztat. De ez nem igaz. Csak a cselekvés hoz változást. És ha nem teszünk semmit, nem változik semmi.