“Lényegtelen információkkal elárasztott világunkban a tisztánlátás hatalom”

– Yuval Noah Harari

iTS® – Self Study Centre

ITS® Self-Study Centre

Találkozzunk!

Válság

Olvasási idő kb: 2 perc

Nem politikai, nem ökológiai és nem is gazdasági válság van. A válság bennünk van, a válság a tudatunkban zajlik, az igazi válság az, amivé mi, emberek lettünk. Ennek a következménye aztán az a káosz és zavarodottság, ami jelenleg a világban zajlik.

Ezért ahhoz, hogy helyesen cselekedjünk, első lépésként felelősséget kell vállalnunk. Annak felelősségét, hogy hajlandóak vagyunk-e kendőzetlenül megérteni és kideríteni miért lettünk mi emberek ilyenek.

Amíg ezt nem tesszük meg és nem vagyunk hajlandóak önmagunkat tisztességesen, mindenféle alkuk nélkül megismerni és megérteni, csak egyre több nyomorúságot, zavart és szenvedést fogunk teremteni.

iTS® Self-Study Centre

Az ITSIAA amerikai szervezet világszerte olyan központok megvalósításán munkálkodik, ahol békés és rendezett teret biztosíthat azoknak, akik mindezt felismerve, a teljes, és gyökeres átfordulás iránt érdeklődnek.

A látogatók közösen, együtt gondolkodva járnak utána, hogy az ember miért ragad bele számtalan problémába, beható módon vizsgálják meg az elme természetét és működését, miközben szoros kapcsolatba kerülnek gondolataikkal és érzelmeikkel.

Központjainkban komoly, intenzív munka folyik önmagunkkal. Megalapozva ezzel egy olyan jövőbeli társadalmat, ahol gyermekeink félelem nélkül, biztonságban és jólétben élhetnek majd.

Célunk tehát nem az, hogy az együttlét alatt mások gondolatain elmélkedjünk, hisz attól az elme továbbra is lusta és tompa marad. Hanem az, hogy önmagunktól értsük meg önmagunkat. Ennek hatására pedig gondolkodásmódunk a következő evolúciós szintre léphessen.

Az iTS® Self-Study Centre programjait az iTS® Certified Lead Instructor végzettséggel rendelkezők mentorálják és támogatják jelenlétükkel.

Találkozzunk!

Önismeret

Önismeret csak a kapcsolatok tükrében lehetséges, nem pedig elszigetelten. Ezért a helyes párbeszéd megvalósulása – mint önmagunk megismerésének elengedhetetlen eszköze -, lényeges feladat. A párbeszéd nem egy elmélet megvitatásáról vagy véleményezéséről szól. A párbeszéd azt jelenti, hogy miután tudatosítottuk problémánkat, a megkérdőjelezés fényében megvizsgáljuk annak természetét, az egymásra való figyelés, hallgatás és a csend minőségével…